Echten

Hoeve Koeweide ligt in een landelijk gebied ongeveer 1500 m vanaf het prachtige oude vijfsterrendorp Echten. Tot 1998 behoorde het bij Echten, maar na een ruilverkaveling werd het Fluitenberg.

Tegenover ons huis is biologische boerderij Sonneclaer met een camping, een boerderijwinkel en heerlijk zelfgemaakt boerenijs. Je kunt er genieten van het boerenleven en er is ook een speeltuin. Een aanrader! Kijk op www.sonneclaer.nl voor meer informatie.

Het dorp Echten heeft een geschiedenis van meer dan 800 jaar. Een uitgebreide geschiedenis staat in de map, die je vindt in de woning. Het belangrijkste gebouw vanuit de geschiedenis gezien is zonder meer de Havezathe Huize Echten. Tot 1975 woonde daar de familie van Holthe tot Echten, daarna werd het pand en de grond verkocht aan Visio.

Het Kraaienbos is een leuk wandel/speelbos met o.a. het Roekpad voor kinderen en volwassenen. Alle 5 de zintuigen staan centraal tijdens deze wandeling. Loek de Roek wijst je de weg tijdens deze wandeling van ongeveer 1 kilometer. Voor kinderen en volwassenen die visueel gehandicapt zijn, staat de tekst op de borden in braille.

Naast Huize Echten is de oude burgemeesterswoning, waar nu Tea Time gevestigd is en daar tegenover is "De Doorminne", waar men vroeger doorheen reed met paard en wagen, de paarden werden ververst en men kon eten, drinken en uitrusten.

Als je naar de Brink loopt, kom je langs de Echtense Kei en daar tegenover is een oude Plaggenhut. Iets verderop is het Infocentrum Huus mit de Belle, Marianne’s nostalgische kinderwagen- en Poppenwagenmuseum en een oude Boekbinderij.